Over de Golfbaan

Lidmaatschap Golfclub molenberg

Op Molenberg is een golfclub actief van ca. 150 leden. Elk weekend worden er wedstrijdjes gespeeld, regelmatig afgesloten met een culinaire twist: haring happen, stampotten eten, oesters, wijnen of kazen proeven etc. Verschillende wedstrijdvormen worden gespeeld: Eclectic, Cross country, Amerikaantje, Best ball, etc. En natuurlijk het jaarlijkse hoogtepunt; het clubkampioenschap!

Ervaring niet noodzakelijk

Overigens hoeft u geen golfervaring te hebben om lid te worden van de club en wedstrijdjes mee te doen. U wordt dan (op verzoek) de eerste keren ingedeeld bij een ervaren golfer(-ster). Vermeldt dit wel bij uw inschrijving (minimaal een half uur voor de wedstrijd).

Kleding op de golfbaan

Molenberg is een laagdrempelige golfbaan. Speciale golfkleding is op de golfbaan niet verplicht. Gekleed in bijvoorbeeld een T-shirt, korte/lange (spijker-)broek of rok in combinatie met PLATTE schoenen bent u welkom op de golfbaan.

Jeugd

Op Boerderij Molenberg zijn kinderen welkom. Houdt u er wel rekening mee dat kinderen t/m 6 jaar niet mogen “meedoen/lopen” op de golfbaan? Kinderen 7 t/m 14 jaar mogen dit uitsluitend onder uw toezicht.

Driving-range + Oefenen

Voor zowel beginnende als ervaren golfers blijft het essentieel regelmatig te oefenen. Voor de lange slagen kunt u terecht op de (deels overkapte) driving-range. Borden geven u een indicatie over de behaalde afstanden. Achter de overkapping vindt u een riante green voor het oefenen van het putten en een kleine bunker om uw chipwerk te verfijnen.